ESTEM ESPERANT UN FILL

7 d'octubre de 2011.

Comencen els cursos de preparació al part.

   Tal com dèiem a l'anterior crònica, aquest mes estem realitzant els cursos de preparació al part. Hem triat el centre Llevadonas, al carrer Independència. Es tracta de quatre sessions dobles, una per setmana, que inclouen teoria i diversos exercicis físics i pràctiques.

   Val a dir que per uns pares "nous" com nosaltres, els hem trobat interessantíssims, donen molta informació i força útil, explicada per professionals de la fisioteràpia  i per llevadores. Per tant, és informació de primera mà i amb consells útils i pràctics sobre coses que desconeixíem per complet i amb consells sobre com cal actuar en cada moment.

    En la part negativa, dir que la informació la donen de manera molt ràpida i comprimida. També destacar una mica de manca d'informació sobre on cal anar dins el local i en quines condicions, ja que per fer els exercicis és recomanable dur roba còmoda adequada i descalçar-se, així com anar-hi amb el marit. No estaria de més una mica d'informació prèvia. També hi afegiria que, tal com ho plantegen, amb la de possibles desgràcies, advertències i coses a tenir amb compte que ens expliquen, a vegades et fan repensar això de tenir un fill, ja que tot són perills. I a més hi ha una sèrie de massatges força íntims que diuen que cal fer car, altrament, pots tenir problemes. Algun d'aquests massatges és bastant arriscat i fa pensar-se molt si fer-lo o no fer-lo. Després de tot això hom es planteja si l'home és una espècie en extinció per la de possibles problemes i la de coses que cal fer per tal de tenir un fill, i també ens preguntem com s'ho han fet tots els avantpassats per tenir-nos, amb tots aquests advertiments d'avui en dia.

    A més, donen un llibret de consells força útil, així com una fotocòpia de diversos exemples d'exercicis i massatges que s'han practicat durant el curset. També donen un obsequi consistent en un petit maletí ple de propaganda diversa relacionada amb el tema, així com un xumet, un biberó i altres cosetes per l'estil. Fa molta il·lusió aquest petit obsequi, tot i que siguin coses senzilletes.

    Les classes es fan força curtes i el temps passa volant i sempre et quedes amb ganes de rebre més informació. Val a dir que són molt participatives i la gent es fa un fart de fer preguntes. Nosaltres, potser per timidesa, encara no hem gosat fer-ne cap. A veure si ens posem al dia en les classes que falten.

  Ens ha sobtat una cosa força curiosa que ens van dir, i és que, segons com, el part gairebé sembla com si fos una festa, un dinar o similar, amb un part "a mida", amb un "menú" de possibilitats diverses: cesària, epidural, part natural, que si el pare pot estar davant o darrere, que si pot fer fotos, que si pot tallar el cordó umbilical, i moltes altres possibilitats. Amb tantes variants gairebé et desconcerten molt més que no pas t'ajuden.

  Gràcies a les recomanacions donades als cursos, hem comprat dues coses força interessants: un coixí de lactància, sense el qual sembla que la humanitat s'extingiria, sort que hi ha aquests coixins (!), i una bola grossa de goma per practicar una sèrie d'exercicis, coneguda perquè s'usa al mètode pilates. Es veu que sense aquests dos estris hi hauria un cataclisme mundial. Sort que ja ho tenim! L'avantatge és que aquestes dues andròmines també ens seran útils més endavant, ja que el coixí permet adoptar una sèrie de postures ergonòmiques favorables pel cos, i la bola es pot fer servir per fer exercicis normals, la qual cosa és important en una societat tan sedentària com l'actual. No són una mala adquisició. 

I d'aquí poc tocarà una nova revisió amb el ginecòleg, a veure què diu.

Cada vegada falta menys pel desenllaç d'aquesta bonica història i pel començament d'una nova vida, si Déu vol. 

Seguirem informant...


Nota: EL CONTINGUT D'AQUESTA WEB (TEXTOS, IMATGES, ETC.) ESTÀ AQUÍ AMB EL PERMÍS DELS SEUS AUTORS. ESTÀ PROHIBIT PUBLICAR-LO A CAP LLOC SENSE PERMÍS DELS SEUS RESPECTIUS AUTORS. 

Data de la darrera actualització: 18-10-2011